Lediga dagar, spel och regnkyssar

Tack vare en ledig dag i torsdags så känns det lite som långhelg, även fast jag jobbade igår. Härligt! Efter jobbet var vi ute i solen, promenerade, stannade till lite vid lekplatsen där dottern ville klättra, åt jordgubbar mm och njöt av det härliga vädret. Idag regnar det och vi har varit inne hela dagen. Varit ganska trötta och tagit det lugnt. För några år sedan hade jag med största sannolikhet spelat. Och det har jag gjort idag också, fast en helt annan sorts spel. 😀

Jag minns hur det var när jag spelade på nätcasinot, även om det känns väldigt avlägset nu. Vi hade lugna hemmadagar då också, men spelet kastade liksom en skugga över allt. Jag kunde inte släppa det. Vad vi än gjorde så var jag inte helt närvarande.  Mina tankar kretsade kring spelet, den senaste förlusten eller vinsten, nästa speltillfälle, eller så tänkte jag på skulderna, nästa lån jag måste söka. Jag minns den ständiga ångesten. Vissa dagar var jag gladare och mer avslappnad än vanligt, då hade jag troligtvis vunnit och kanske till och med varit stark nog att göra ett uttag. Men snart skulle spelsuget ta över och om det (som oftast) fortfarande gick att avbryta uttaget så gjorde jag det. Och spelade bort alltihop. Igen. Och jag skulle känna mig lika idiotisk som vanligt. Där försvann den glädjen. Lika kortvarig varje gång.

Så mycket är annorlunda nu.

Jag tänker inte på spel längre. Förutom när jag skriver här för att dela mina erfarenheter och tankar med dig som läser min blogg. Och då är det ju inte de där påträngande, ångestfyllda, destruktiva tankarna utan tankar av hopp som jag försöker förmedla. Att det går att bli fri från missbruket oavsett vad det gjort med oss och vilka konsekvenser det fått. Att det verkligen går att förändra sitt liv. Jag tänker inte på skulderna heller, även om de fortfarande finns där. Vi har inte så stora marginaler att leva av, men vi klarar oss och nu med skuldsaneringen kan vi räkna ner till den dag då vi är skuldfria. Det är så otroligt skönt att slippa jaga lån och krediter för att försöka lappa ihop en craschad ekonomi.

Idag har jag spelat, men inte för pengar. I mitt nya liv är det familjespel och piano som gäller.

Den här gången var det Törnrosa (min dotter) som vann över oss andra, dvs Rödluvan (min man) och jag som var Mästerkatten i stövlar. 😂 I det storslagna äventyret som utspelar sig i Bröderna Grimms sagovärld. Ett av våra nya favoritspel här hemma. Vi gillar Fantasy och sagor och äventyr, så det passar oss perfekt.

Och digitalpianot, min allra käraste ägodel och favoritsysselsättning sedan vi skaffade det i mellandagarna. 😊🎹 Jag hade en liten keyboard när jag gick i grundskolan och gick något år på musikskolan för att lära mig spela, men jag kom aldrig någon vart med det. Jag skaffade en gitarr istället, men kom ingen vart med det heller. Keyboarden gav jag bort till min bror efter ett tag när den ändå bara stod och samlade damm. Nu undrar jag plötsligt hur jag klarat mig i alla år utan ett piano och varför jag inte satsat på det lite mer helhjärtat förut. Vilken skillnad det gör. Jag spelar varje dag och fullkomligt älskar det. Jag har totalt chockerat mig själv (och min familj) över hur bra det går dessutom. Haha! Min man som jag varit tillsammans med i 12,5 år hade aldrig någonsin hört mig spela piano innan vi skaffade det här och på vår senaste bröllopsdag spelade jag Yirumas ”Kiss the Rain” (som jag övat in med hörlurar på, så att det skulle bli en överraskning) för honom. Tror inte att det finns något större bevis för mig själv (och honom) på hur långt jag kommit ifrån den jag var i missbruket och även om det fortfarande regnar på många områden i våra liv med en hel del som är kämpigt så kämpar vi tillsammans. Vi kan inte stoppa regnet, men vi kan kyssa det. Vi kan dansa i det. Vi kan göra det bästa av det och en vacker dag lyser solen igen där det regnar idag. ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s